Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arne klämdes fast i dörren till Reginatåg

Annons

Arne Forsberg har under midsommarhelgen haft sin dotter på besök. Hon skulle på söndagen åka tillbaka till Östersund med Tåg i Bergslagen.

- När jag skulle lyfta på hennes väska gick dörrarna igen och jag och väskan klämdes fast, det var precis så jag kunde ta mig loss, berättar Arne Forsberg.

På vintrarna går det inte att stänga dörrarna på Tåg i Bergslagens Reginatåg och på sommaren klämmer dörrarna fast passagerarna. Åter har det hänt det som inte får hända och som inte ska kunna hända en passagerare har blivit fastklämd i dörrarna på Reginatågen. Det har rapporterats flera gånger om liknande händelser.

Arne Forsberg, Saxdalen, har under midsommarhelgen haft besök av sin dotter och hennes barn från Östersund.

På söndagseftermiddagen skulle de åka hem och de klev på tåget i Ludvika, ett Reginatåg från Tåg i Bergslagen.

Hon klev på först och Arne Forsberg skulle hjälpa henne med väskorna. Han lyfte upp väskan och skulle precis ställa in den när tågets dörrar stängde.

- Dörrarna klämde över väskan och mina armar, berättar Arne Forsberg.

Med nöd och näppe lyckades han få in väskan i tåget och med ett ryck fick han också loss armarna. Risken för en mycket allvarlig olycka var uppenbar.

Han klarade sig undan utan några fysiska skador, men blev skärrad efteråt när han började tänka på vad som kunde ha hänt.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons