Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arne Domnérus insatser prisas

Annons

Musikern Arne Domnérus har allt sedan premiäråret 1967 varit en av förgrundsgestalterna i Skinnarspelet. Malungs spelmanslag tycker att det är på tiden för kommunen och Skinnarspelet att uppmärksamma Domnérus med något hederspris för hans insatser i mer än 30 år.

Det tycker också kommunstyrelsens arbetsutskott och uppdrar nu åt Skinnarspelskommittén att på lämpligt sätt uppmärksamma Arne Domnérus i samband med årets Skinnarspel under midsommarveckan.

Malungs spelmanslag, som väckt frågan, konstaterar att Arne Domnérus har varit med från Skinnarspelets tillkomst och samarbetade med spelets författare och tonsättare Rune Lindström och Jan Johansson angående musiken i spelet.

Han har troget ställt upp i Skinnarspelet och midsommarveckans kyrkokonserter från premiäråret 1967 och fram tills för något år sedan då han av hälsoskäl tvingades tacka nej till vidare medverkan.

- Vi tror att Arnes berömmelse som skicklig musiker har påverkat andra kända och duktiga artister till att vilja vara med i Skinnarspelet. Därmed har spelet genom åren haft en mycket stark rollbesättning med skådespelare och musiker. Med sitt varma och mänskliga sätt har han också bidragit till att proffs och amatörer trivts tillsammans och kunnat göra sitt bästa i spelet. Arne har utåt talat gott om Malung och vårt midsommarfirande, vilket har gett Malung fin gratisreklam, menar spelmanslagets ordförande Annie Gunnarsson.

Tanken är att ett hederspris till Domnérus ska kunna överlämnas i samband med årets Skinnarspelspremiär.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons