Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arne blir folkpensionär "på riktigt"

Annons

Sedan pensioneringen för tio år sedan har Arne Stenback varit aktiv inom PRO i Rättvik. För åtta år sedan valdes han till ordförande efter Gullan Hansson.

- En rolig tid, med en god uppbackning av alla medlemmar. PRO i Rättvik är en mycket stark förening med 786 medlemmar. Vi har ökade med sju medlemmar i fjol, detta trots att 29 medlemmar gick bort. Medlemsmässigt i förhållande till folkmängd är PRO i Rättvik i topp länet. Jag tror att vi dessutom är den största föreningen i kommunen, säger han.

Arne Stenback är nöjd med sin ordförandetid i föreningen.

- Vi har försökt göra vårt bästa för de äldre i kommunen. Tyvärr är samhällets resurser bristfälliga. Jag tycker exempelvis att det är tråkigt att samhället har rustat bort så många äldrevårdsboenden. Bo hemma med hemtjänst i all ära, men det gör också att många äldre blir isolerade på ålderns höst. Då är äldrevårdsboende mycket bättre för livskvaliteten. Vi måste värna om de äldre, vi blir alla gamla. Det inser tyvärr inte alla, säger han.

Arne Stenback ska nu ägna sin nyfunna fritid åt barnen och sitt stora idrottsintresse.

- Jag är från Leksand och lider med hockeylaget. Jag är ofta på hockey i Leksand. Det är tragiskt att det just nu går så dåligt för laget, säger han.

Till ny ordförande efter Arne Stenback valdes Bo Lindahl, Tammeråsen. Styrelsen i övrigt består av Siv Siljeström, Paul Tharén, Ture Grönblad, Britta Holmgren, Kurt Gädd, Marianne Lien, Weine Kind och Christer Siggstedt. Ersättare är Edith Utbys, Gun Some och Lennart Some.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons