Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arméposteringar angreps i Mogadishu

Annons

Etiopiska arméposteringar angreps på onsdagen i den somaliska huvudstaden Mogadishu. Angreppen gav upphov till häftiga sammandrabbningar på flera håll i staden samtidigt som rädslan för total anarki växte.

Etiopierna besvarade eldgivningen med maskingevär, pansarvärn och luftvärn. Den centrala stadsdelen Tawfiq råkade ut för raketbeskjutning. En vittne berättade att angriparna hade avfyrat granater och att de etiopiska soldaterna hade svarat med "tung eld".

Minst en civilperson dödades i skottlossningen enligt ett vittne. Mannen sköts utanför ett hotell när han skulle gå över vägen. En äldre man skadades i samma område.

En planerad fredskonferens med rivaliserande grupper i Somalia har skjutits upp för tredje gången.

Konferensen, som skulle ha ägt rum på torsdagen, har skjutits upp en månad av "logistikskäl", meddelade arrangörerna på onsdagen.

I tisdags meddelade ett antal klanledare att de tänkte bojkotta konferensen, som ordnas av regeringen med internationellt stöd. Mäktiga klaner motsätter sig att etiopiska styrkor finns kvar i landet sedan grannlandet gick in på regeringens sida i slutet av förra året och drev ut den islamiströrelse som kontrollerade huvudstaden Mogadishu och stora delar av landet.

TT

Mer läsning

Annons