Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Armén jagar rebelledare i Östtimor

Annons

Östtimors president Xanana Gusmao gav i dag säkerhetsstyrkor order om att gripa en rebelledare på flykt efter en fräck vapenkupp.

Rebelledaren Alfredo Reinado, som ledde ett uppror i våras, misstänks ha legat bakom en räd mot en polisstation i söndags då 25 automatvapen stals.

Den internationella styrkan är 800 australiska soldater som skickades till Östtimor efter upproret i maj. Soldaterna har omringat det gömställe i orten Same, fem mil söder om huvudstaden Dili, där Reinado och hans män befinner sig.

General Mal Rerden, som för befäl över den australiska styrkan, har uppmanat Reinado att ge sig.

Rebelledaren har länge varit ett horn i sidan för Östtimors regering. 37 människor dödades och 150 000 flydde sina hem i samband med det uppror Alfredo Reinado utlöste i fjol. Det ledde till att regeringen lät flyga in en internationell styrka från Australien för att skapa stabilitet.

Alfredo Reinado hävdar att han vänligt bett polisen om vapnen för att förhindra att de hamnar i orätta händer inför presidentvalet i april.

Indonesien har tillfälligt stängt gränsen mot Östtimor för att hindra rebellerna att fly till det indonesiska västra Timor.

TT

Mer läsning

Annons