Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Armbågsbjudning

Annons

Den 13 april informerade Sveriges Riksdag i dagspressen, bland annat om "ärenden för debatt och beslut." Den 28 april ska riksdagens ledamöter rösta om övergångsregler för arbetstagare från nya medlemsländer.

Den 5 maj klockan 09.30 inleder talmannen med att hälsa de nya medlemsländerna välkomna. Socialdemokraterna och folkpartiet kommer att rösta för övergångsregler och enligt nya uppgifter kommer moderaterna att lägga ned sina röster.

Det är således moderaterna som möjliggör för socialdemokraterna att införa övergångs- regler för de nya EU-medborgarna med undantag för malteser och cyprioter.

Övriga nya medlemsländer vars innevånare under nästan 50 år tvingats leva under den kommunistiska diktaturen får under lång tid sitta i utvisningsbåset och ändå vara medlemmar i EU. Detta är diskriminering. Moderaternas feghet är för mig helt ofattbar. De enda partier som helt och fullt stödjer EU synes vara centern, kristdemokraterna, miljöpartiet och vänstern. Heder åt dessa partier och dess ledare, som inte ägnar sig åt att diskriminera vissa länders medborgare.

Talmannens hälsningsanförande den 5 maj kommer att bli intressant att höra och kommer att ha en given plats i Grönköpings Veckoblad.

Bengt Persson

Mer läsning

Annons