Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ärliga tjuvar hos Esstvätt

Annons

Det något märkliga lastbilslånet uppdagades när personalen kom till arbetsplatsen på torsdagsmorgonen. Delägaren Nils-Erik Larsson såg att ett fönster hade brutits upp och att det hade varit inbrott i lokalerna. Han blev även snart varse att den stora lastbilen hade varit på drift.

- Den har gått med fullt lass, konstaterar Larsson som genast noterade att det var skräpigt på golvet i det täckta lastutrymmet.

- Det syntes tydligt att de hade lastat och fraktat för vi håller alltid bilarna rena. Det skulle inte förvåna mig om de tömt någon villa eller sommarstuga, säger han.

Larsson kontaktade polisen och förväntade sig att en patrull skulle komma till platsen. Men det hela begränsades till att en anmälan togs upp per telefon.

- Polisen var inte intresserad av att komma hit och säkra några spår, fortsätter han märkbart besviken.

Enligt Larsson fanns både i lokalerna och lastbilen såväl fotavtryck som fingeravtryck som, om de hade säkrats, skulle kunna binda en eller flera gärningsmän vid brottet.

För att ta sig in i den låsta lastbilen har de okända bearbetat ena dörrlåset. När det misslyckades monterade man försiktigt bort en sidoruta som lämnades kvar på platsen.

- Sammantaget kommer det här att kosta mig 10 000 kronor i självrisker men samtidigt kan det vara någon annan som har blivit av med grejer för 100 000 i någon villa, fortsätter Larsson.

- De som har gjort det här måste vara inblandade i något stort. Varför annars så iskalla om man inte gör en bra förtjänst. För man kör ju inte sitt eget flyttlass med de risker som det här innebar, slutar Larsson som gärna vill veta om någon kan ha gjort iakttagelser som kan sättas i samband med det olovliga brukandet.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons