Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årlig konst för bred publik

Annons

Blott en gång om året ställs konst ut i Engelska parken vid herrgården i Stjärnsund. Det är en annorlunda utställningslokal och här finns inga begränsningar i rum och uttryck

Längs med stigen i Engelska parken både stod och hängde i lördags konstverk. Några konstnärer valde andra uttrycksformer som sång, dans och musik.

Det var den årliga konstvandringen i Stjärnsund som arrangerades, där vitt olika konstinriktningar fick fritt spelrum. Utställningen är unik så till vida att den bara går att beskåda under några timmar varje år. När de har passerat får besökarna vänta ett år innan de på nytt kan göra konstvandringen i Engelska parken.

Vid trefaldighetskällan i parken stod Gunneman Envall och bjöd på friskt vatten och sjöng psalmen "Här en källa rinner".

- Man gick hit för att dricka under natten innan trefaldighet inföll, eftersom man trodde att vattnet var extra helande då, säger han.

I en skogsbacke stod Mona Nilsson och sjöng, medan hon slog på en trumma. Hon spände ögonen i tidningens utsände och sa: om jag inte visste att du var du, skulle jag inte veta att jag var jag och så vände hon sig om.

Initiativtagare är Monica Gorschenlik, som även hon ställde ut en rad verk, bland annat ett troll som hon hade skapat genom att klä och måla en sten som låg bredvid stigen. Hon genomförde också en dansuppvisning och ackompanjerades av Peter Forster. Hon dansade barfota i det våta gräset rörde sig långsamt till tonerna från Peter Forster flöjt.

Många av konstnärerna som ställde ut i lördags återkommer varje år. Andra är nykomlingar. En av dem är Madeleine Aleman.

- Det är jätte härligt tillfälle att nå ut till en bred publik. Trots att det bara är två timmar vi ställer ut, är det värt arbetet, säger hon.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons