Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ariel är årets Lussekatt

Annons

Helt oemotståndlig med sin fluffiga ljusa päls, sina vänliga blå ögon och en sidenrosett värdig en Lussekatt poserade Ariel villigt för fotografen.

Värre blev det när gräddtårtan kom fram och en klick grädde fastnade i morrhåren. Det passade inte alls den fina fröken, som blev väldigt skeptisk till att sätta dit nosen igen.

I stället återtog hon prispallen vid fönstret med stolt min och riktigt sträckte på sig för att alla utanför skulle se hur fin hon var. En värdig blåmaskad vinnare av rasen helig birma och som egentligen heter Famanas Cayenne.

Det var alltså den snart tvååriga Borlängekatten Ariel som vann årets tävling. Hon var den enda av kandidaterna som fick över 200 röster och hade lockat 215 supportrar när tävlingstiden gick ut.

Ariel vann närmast före Bacardi från Mora med 199 röster och Ludde från Leksand med 183. Tätt följda av trion Ulimahr 178, Iza 174 och Gnutten 174.Även i övrigt fördelades rösterna mycket jämnt, och sammanlagt var det 2506 som röstade med kupong eller sms det här trettonde året i Lussekattens historia. Den allt populärare tävlingen som Falu Kuriren var först med, och som nu fått efterföljare över hela landet.

Vinnarkatten Ariel uppvaktades traditionsenligt med sidenkokard, prydnadskatt, presentkort och tårta. Hon och de 15 övriga finalisterna i tävlingen kommer dessutom att belönas med ett vackert diplom som kommer på posten. Alla ni andra hälsas välkomna åter nästa år!

Fotnot: Fler härliga katter som ville vara med i tävlingen, men som av en eller annan anledning inte kom med, hittar du i bildspelet på nätet där de bästa bilderna utanför tävlingen lagts in. Titta och njut.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons