Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arg politiker får stöd

Annons

I måndags kunde FK berätta om det tumult som uppstod i samband med förra veckans sammanträde i kommunstyrelsens samhällsutskott.

Sören Johansson blev mycket upprörd när Marika Borg, från bolaget Girlie Production, som söker 625 000 i kommunalt stöd för en snowboardtävling på Lugnet, bjöds in för att tala för sin sak.

Enligt uppgift var han så otrevlig att Marika lämnade mötet i tårar med kommunalråden Bjarne Harrung och Maria Wilje hack i häl.

Detta resulterade i att Göran Bryntse och Bosse Réen blev upprörda på sin partikamrat.

Men partiledningen i Falun ställer sig bakom Sören Johansson:

- Jag har stort förtroende för Sören Johansson och kan förstå om han tappade humöret med tanke på hur det här ärendet har hanterats. Men det är aldrig rätt att kränka en annan människa. I det fallet tycker jag han ska be om ursäkt, säger Lars-Gunnar Karlsson, ordförande för vänsterpartiet i Falun.

När Lars-Gunnar Karlsson pratade under den presskonferens som vänsterpartiet hade i går, satt Sören Johansson bredvid och skruvande på sig.

Han berättade sedan om känslan av att ha blivit provocerad över att majoriteten i tidigt skede givit klartecken för ett ekonomiskt stöd till tävlingen, trots att man egentligen bara hade bolagets eget underlag som stöd.

- Det fanns inget beslutsunderlag. Det gjorde mig mycket upprörd. Det var aldrig min avsikt att vara aggressiv, säger Sören Johansson, tystnar lite och svarar på frågan om han ska be om ursäkt:

- Men jag vet inte hur jag ska ta kontakt med henne. Hon sitter ju i Stockholm. Men okej. Jag kan väl prata med henne. Men det stora problemet i den här frågan är hur kommunledningen bollar med miljoner, svarar Sören Johansson.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons