Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets "polisauktion"gav 25 000 kronor

Annons

25 000 kronor till statskassan.

Det blev resultatet av årets auktion på stöld- respektive hittegods på lördagen. Ett 100-tal personer hade mött upp i polisstationens garage när närpolischefen Mats Winroth började svinga klubban. Totalt omfattade auktionen cirka 300 utrop och slutbudens storlek blev ganska varierande.

- Hur det blir nästa år står skrivet i stjärnorna men jag hoppas att den här traditionen med auktionen ska fortsätta, säger Gun Örtegren, civilanställd på Ludvika polisstation.

Hon är ansvarig för hittegodsavdelningen och drar "det tunga lasset" inför varje köpfest. När man säljer saker och ting som "tillfallit kronan" är det nämligen noga med det formella.

- Jag började jobba med förberedelserna redan i februari, berättar Örtedal som trots merjobbet är mycket road av den årliga aktiviteten.

Cyklar, smycken, klockor och diverse verktyg var liksom tidigare vanligen förekommande auktionsgods. Om det blev fynd eller inte är upp till respektive inropare att själv avgöra.

- Den här gången sålde vi bara ett 20-tal cyklar, förra året hade vi över 50. Jag tycker att de blev dyra. Man betalade upp mot 600 kronor för gamla skruttcyklar utan växlar, men sådana är väl på modet nu.

Däremot tycker Örtegren att smycken och märkesklockor blev billiga. Bland annat klubbades en Certina bort för några 100-lappar.

- Men när det gäller guldföremål var det förvånansvärt lite den här gången. Kanske kan det bero på att folk håller bättre reda på sina saker eller också är det så att upphittarna låter bli att lämna in.

Största objektet var en snöskooter av äldre modell. Den gick för 1 500 kronor.

- Den blir nog körbar om man får smörja upp den och meka lite grand, tror Örtegren.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons