Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Ostnorsstipendium till Sollerötjej

Annons

Elin är lycklig, men lätt förkyld, när hon tar emot diplomet och stipendiechecken på 20 000 kronor från Ostnors vd Lars-Göran Peterson. Efter en resa till USA med Mora folkdanslag och spelande på Bingsjöstämman, väntar nu ytterligare några framträdanden innan hon får ledigt några veckor.

- Jag ska ta tag i sommarläxan och öva lite, säger hon.

Elin är målmedveten och siktar på att komma in på musikhögskolan om ett par år. Hon trivs med att leva ett liv där musiken finns med henne i allt hon gör. För en ung violinist med siktet på att lyckas finns inte mycket tid över till annat. Men hon försöker hinna iväg på något träningspass på Friskis och Svettis mellan övningar, lektioner, repetitioner och framträdanden.

- Det är så kul att spela med andra som är på samma nivå. Jag tycker allt mer om den klassiska musiken också. Jag tänker fortsätta jobba med musiken, om det så blir i en stor orkester eller i en mindre ensemble.

Ändå är Elin noggrann med att ta en sak i taget och inte tappa fotfästet. Hon vet vad hon vill göra, men vill inte planera framtiden för mycket. Det dröjer ändå två år tills hon lämnar Falun och musikkonservatoriet.

DAN HAVEMOSE

Mer läsning

Annons