Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets kvinna ska koras

Annons

I fjol tog Lena Landby-Nilsson, Hulån, initiativet till utmärkelsen Årets kvinna. Premiäråret visade sig lyckat och det är helt klart läge att upprepa omröstningen. 2002 var det Sonja Hammarstöm som tilldelades titeln efter överlägsen seger i folkomröstningen med 442 röster. Även i år är det gemene man i kommunen som avgör.

För den som har en lämplig kandidat på förslag kan nämnas att röstsedlar finns tillgängliga från och med onsdag i butikerna runt om i kommunen och även i medborgarhusets foajé.

Men en lite erinran till valmanskåren är på sin plats. Fjolårets omröstning såg alldeles för många röstsedlar som inte kunde räknas på grund av otydlig namnmarkering. Så om hugade röstare har en lämplig kandidat så måste denna beskrivas så väl att vederbörande åtminstone kan identifieras. "Moster Christina" och liknande diffusa epitet räcker inte långt för att rösträknarna ska kunna lista ut vem som åsyftas.

4 april hålls en mässa för kvinnliga företagare och konstnärer och i den vevan kommer också segraren i omröstningen att hedras.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons