Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets kulturflopp

Annons

Landstingsstyrelsen har på förslag av en för ändamålet utsedd nomineringskommitté med det socialdemokratiska språkröret i kulturfrågor, Staffan Nilsson Falun, beslutat utdela årets kulturpris till Peter Jonsson från Sälen.

När jag på måndagen i bilradion hörde detta motiveras av Staffan Nilsson var räddningen för mig att jag stod parkerad. Annars hade risken varit stor att jag kört av vägen.

Något så urbota dumt och rent felaktig motivering har i varje fall aldrig jag hört, trots att frågan handlades på den förvaltning för vilken jag var chef ett antal år och där jag många gånger var betänksam över den politiska hanteringen av just denna fråga.

"Med stor känslighet och med lågmält kritisk underton omvandlar symbolladdade attribut till konstnärliga verktyg". "Vad menas med detta", sa radioreportern och det är det säkert många med honom som frågar sig.

Landstingets kulturpriskommitté hyllar denne konstnär vars attribut är vodka och nakenhet, med årets kulturpris om 50 000 kronor.

Som ledamot av landstingsfullmäktige vill jag redan nu meddela presidiet att jag inte kommer att delta i prisceremonien. Inte som protest mot konstnären utan som protest mot priskommittén.

Till ansvariga inom landstinget Dalarna vill jag rekommendera att snarast byta ut den kommittén med Staffan Nilsson i spetsen som svarat för årets kulturflopp.

TORSTEN SUNDÉN (C), LEDAMOT I LANDSTINGSFULLMÄKTIGE

Mer läsning

Annons