Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Fiskeliga är i gång

Annons

I år är det andra året som Nya Ludvika Tidning och Team Sportia i Ludvika arrangerar Fiskeligan. Tidigare har den arrangerats tillsammans med Bergslagsposten.

Tävlingen pågår från 1 juni till och med september månads utgång. Som förra året är det fyra sorters fiskar som ingår i tävlingen och det är gädda, abborre, gös och öring.

Det handlar om fiskar som finns naturligt i våra vatten, även om det sker en viss inplantering av gös och öring.

Fiskarna ska vara fångade inom Ludvika och Smedjebackens kommuner och det är fiske med spö som gäller, haspel-, spinn-, met-, eller flugspö. Även trolling godtas om det är bara ett bete på varje spö och lina. Skulle det vara så att någon får en stor fisk på pimpelspö så räknas även den.

Tävlingen är uppdelad i tre olika klasser, herrar, damer och juniorer. I den sistnämnda klassen är det både pojkar och flickor och de får vara med fram till och med det år de fyller 16 år.

Varje månad kommer ett pris att lottas ut bland de som anmält en fisk. De tre första i varje klass kommer att få pris och totalsegrare blir den som får den största fisken enligt ett system som används för brons-, silver- eller guldfisk. Det innebär att det automatiskt inte behöver bli en gäddfiskare som vinner guldrullen. Förra året gick guldrullen till två grabbar som landat en rejäl abborre.

Prisutdelningen kommer att ske under lite festliga former när tävlingen väl är avslutad.

Kuponger för anmälan av fisk kommer att publiceras i Nya Ludvika Tidning och de kan lämnas in på redaktionerna i Smedjebacken, Ludvika och till Team Sportia i Ludvika.

Med jämna mellanrum kommer resultatet att redovisas och som tidigare blir det bara placeringen. Vikterna blir officiella i slutet av tävlingen, allt för att hålla spänningen vid liv.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons