Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ärendet är felaktigt behandlat"

Annons

Av naturliga skäl är han mycket förvånad och inte minst besviken över Samhalls beslut att i framtiden endast utnyttja Gröna Konsum och Hemköp för inköp till behövande pensionärer och handikappade.

- Mest av allt är jag besviken på att ingen dialog har först mellan ICA, kommunen och Samhall.

- Jag har begärt att få ett protokoll vars anteckningar också ligger till grund för beslutet. Ännu har inget protokoll kommit mig till handa, säger Jernemyr syrligt.

Han påstår att ett stort antal pensionärer kontaktat honom i ärendet.

- Jag har också haft ett stort antal telefonsamtal från folk som varit kunder hos ICA i många år. De är upprörda och mycket besvikna.

- Vi har inte fått ett chans och möjlighet att konkurrera om inköpen. Det värsta är att det finns folk som tror att vi struntat i de gamla och inte bryr oss. Så är ju inte fallet, understryker Jernemyr.

Även anhöriga till de som nu tvingas att nytta en annan butikskedja har hört av sig till Jernemyr.

- Så är det och i dagsläget kan jag tyvärr inte göra mycket åt saken mer än att avvakta.

- Vi vet att de som har ICA-kort även fortsättningsvis kommer att få handla hos genom Samhall.

- Det värsta av allt är ändå att de som funderar på att skaffa sig ett ICA betalkort inte kommer att få utnyttja detta via Samhall.

- Pensionärer och handikappade tvingas skaffa betalkort hos de andra två kedjorna och det kan väl ändå inte vara riktigt.

- Vi inom ICA kommer inte att finna oss i det beslut som har fattats och jag kan lugna alla våra kunder att sista ordet ännu inte är sagt, avrundar en irriterad Sven-Eric Jernemyr.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons