Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslösheten mer än ett moln på himlen

Annons

Den senaste tiden har finansminister Pär Nuder upprepade gånger pratat om ljusa tider i Sverige, samtidigt som arbetslösheten ökar. Detta kallas det enda molnet på himlen.

Men en kraftigt ökande arbetslöshet är mer än ett moln på himlen, det är ett pinsamt misslyckande trots högkonjunkturen.

Det är pinsamt därför att sossarna och deras vänner miljöpartiet och vänstern med dårars envishet upprepat att arbetslösheten ska bort. Det är väntat därför att s och stödpartierna inte lyft ett finger för att få fram fler jobb utan tvärtom jobbat hårt för att göra arbete och företagande olönsamt.

Det är inte konstigt att arbetslösheten stiger i ett land där det för nio av tio kvinnor är lönsammare att gå på bidrag än att jobba, där hårt arbetande tvingas in i förnedrande bidragsberoende av världens högsta skatter och där företag slås ut av byråkrati.

Sverige behöver en regering som fattar att det blir fler jobb om det blir lönsamt att skapa jobb och jobba, en regering som sänker skatten på arbete och underlättar företagandet. Och som gör Pär Nuder arbetslös istället.

ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons