Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslösa i Vansbro ska få hjälp med utbildning

Annons

Projektledaren Jan Alfredsson har bland annat personal från arbetsförmedlingen till sin hjälp.

- Vi kommer ha femveckorskurser med 20-talet personer i varje grupp, och projektet beräknas pågå fram till och med september. Hela arbetet går ut på att vi så snabbt som möjligt ska kunna hjälpa de arbetslösa, endera till nytt arbete eller också till någon form av utbildning som ska leda till arbete, säger Jan Alfredsson.

- Vi kommer att upprätta individuella handlingsplaner och vi kommer också att ha ett intimt samarbete med bland annat näringslivet för att kunna utbilda de arbetslösa till just de arbeten som efterfrågas bland företagarna, fortsätter han.

- För en del kanske det gäller att aktivt söka arbete medan andra måste skaffa sig en ökad kompetens, men i alla lägen är målsättningen och högsta prioritet att få ett arbete. De som är med på femveckorskursen och under den tiden får jobb kommer naturligtvis omgående att avbryta kursen.

Jan Alfredsson har själv arbetat vid Finnveden, som nu avvecklar i Vansbro, de senaste elva åren.

Som sina närmaste medhjälpare har projektledaren Maria Lissmors, Karin Bergman, Torsten Tallskog och Anita Eriksson.

En referensgrupp på sju personer har också bildats. I denna kommer bland annat representanter från Vansbro kommun att ingå, liksom företrädare för näringslivet samt de fackliga organisationerna Sif och Metall.

- Referensgruppen kommer att hålla ganska täta möten där resultat redovisas, säger Jan Alfredsson.

- Trots många förlorat sina arbeten i Vansbro det senaste året är det långt ifrån helmörkt. Det finns en framtidstro i kommunen. Många företag behöver arbetskraft och vi som arbetar inom detta servicecenter ska se till att man kommer in på arbetsmarknaden så fort som möjligt.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons