Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingens chef ser lösningar

Annons

Hela länet står inför en positiv utveckling på arbetsmarknaden det närmaste året, hävdade Michael Leufke, länsarbetsdirektör och Jan Sundqvist, prognosmakare inom länsarbetsnämnden.

Det bästa sättet att jämföra är att diskutera i begreppet obalans, hävdar Sundqvist och förklarar.

-Obalans är summan av den öppna arbetslösheten, plus de som är inne i någon form av åtgärdsprogram.

Under tider med bra ekonomi sjunker den öppna arbetslösheten, men i själva verket innebär det kanske bara att man har råd att ha fler sysselsatta i åtgärder. Med diagram och prognoser visar Leufke att Dalarna, främst den privata sektorn, i framtiden kan vänta lägre arbetslöshet.

Michael Leufken medger dock att en tillräckligt negativ utveckling några år tillbaka får utvecklingen att verka uppåtgående vid en jämförelse.

När tillräckligt många lämnat länet sjunker arbetslöshetssiffrorna automatiskt?

Leufke nickar medgivande och får medhåll av dem Anne Unge.

Unge ser, trots chockbesked från IBM och Siemens, inte så svart på framtiden för Ludvika. Hon tror att det mesta kommer att ordna sig.

- Visst, det är inte bra när det försvinner arbetstillfällen, men vi ser just nu en tendens till ökning av eget företagande - under hösten var det alldeles dött, men nu är det flera som är intresserade av att starta eget.

Det är olyckligt att Siemens försvinner, men det kommer att kompenseras, tror Unge.

-Grängesbryggeriet varslar, men Kopparbergs bryggeri ligger nära... Siemens flyttar 25 arbetstillfällen till Finspång, några kanske väljer att följa med. Tidigare varslade ABB drygt 100, nu är det bara 19 kvar... Man ser ofta med facit i hand att det löser sig så småningom, lugnar hon.

Dalarna toppar listan i landet när det gäller personer som saknar gymnasial utbildning.

-Många har gått direkt från grundskolan, ut i arbetslivet, säger Ann Unge.

-Trots många års erfarenhet och yrkeskunskaper har de inga papper på vad de kan.

Nu söker man ett sätt att värdera deras kunskaper, att hitta ett gemensamt nationellt sätt att mäta.

-Validiering- man försöker värdera den kompetens man tillägnat sig i arbetslivet.

Att kunna ge ett formellt intyg på vad man kan är viktigt, speciellt de större industrierna är mycket noga med att en arbetsansökan ska innehålla cv, betyg och intyg, betonar Jan Sundqvist.

- Det har förändrats genom åren- förut räckte det kanske att arbetsgivaren kände till en person, på mindre orter att man visade sin "stamtavla".

Enligt statistiken är det speciellt de unga som lämnar kommunen-men de kommer tillbaka. Ofta med utbildning, erfarenhet och familj i bagaget. Just Ludvika är ett bra exempel på den trenden, eftersom kommunen också toppar i befolkningsnetto-siffror, +114 första halvåret 2003.

Några dalakommuner har en annorlunda utveckling. I Smedjebacken flyttar de unga ut och ger -2. I Mora är det exempelvis unga män som flyttar in, i Borlänge flyttar unga kvinnor och äldre ut och ger minus i befolkningssiffrorna. I Falun lämnar unga kvinnor stan, medan män i alla åldrar flyttar in...

LENA RELTE

Mer läsning

Annons