Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen vet hur man gör för att knäcka oss

Annons

Svar till ledsen ungdom med drömmar:
Jag vet inte om det är någon tröst men man behöver inte vara ungdom för att bli ledsen när man besöker arbetsförmedlingen.
Jag är 58 år och flyttade till Dalarna för ett par år sedan. Jag har över trettio års yrkeserfarenhet som ekonom, har sysslat med allt från fakturor till bokslut, kontoavstämning, inkassohantering och momsredovisning.
Detta är det jag helst vill syssla med och precis som du skriver känns det hårt att då bli föreslagen att man kan få jobb som gräsklippare. Vad som helst bara man försvinner ur statistiken som arbetslös.
När man gjort allt man kan, sökt massor av jobb både inom ekonomi och annat och gått på de kurser man blivit anvisad är det tråkigt att bara få känna sig som ett stort problem för arbetsförmedlingens personal. Jag trodde som du att man skulle få råd och stöd och kanske bli lite pushad och inte som det är nu gå hem helt knäckt efter besöken på arbetsförmedlingen.
Jag känner verkligen för dig och vill betona att det enligt min åsikt är ännu viktigare för er unga att komma ut i arbetslivet och nog är det allvarligt fel på samhället när man som de vet vad du vill och ska bli fråntagen dina drömmar av dem som borde vara till för att hjälpa dig förverkliga dem.

Mer läsning

Annons