Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetet med nytt FFF-koncept igång

Annons

Tanken är att det ska bli en kontinuerlig konsertverksamhet i Kristinehallen som FFF anordnar.

- FFF ska inte bara leva tre dagar om året utan vara en stående punkt i programverksamheten, säger Jonny Gahnshag.

Världsarvets del i samarbetet blir att upplåta lokaler och miljöer för olika evenemang. På det här sättet ska FFF och världsarvet stärka varandra och locka ännu fler besökare.

Därigenom hoppas man också att ekonomin stärks så att FFF klarar att gå runt utan alla dessa underskott som blivit genom åren.

Sedan Kristinehallen övertogs av kommunen från landstinget 1998 har inget gjorts åt den. Den behöver rustas upp både lokalmässigt och teknikmässigt.

Exakt vilka behoven är för att passa in i det nya konceptet ska nu utredas liksom vad det kostar.

Men det är inte bara FFF som tillsammans med kommunen ska delta i arbetet att hitta en ny plattform för verksamheten. Även det övriga musiklivet och andra aktörer som kan ha viktiga synpunkter ska få vara med på ett hörn som referenter.

En kalkyl ska också tas fram och även förslag på vilken organisationsform som är bäst. Det kan handla om att kommunen står för verksamheten och FFF driver den på kommunens uppdrag.

Det kan också handla om att starta ett nytt bolag med eller utan kommunalt ägarskap eller att bilda en stiftelse.

- Men organisationsformen är inte det viktiga nu utan det är att se om vi kan få fram ett bärande koncept, säger Jonny Gahnshag.

Och det hastar. Redan till april vill Gahnshag ha ett konceptförslag, en ekonomisk redogörelse och ett finansieringsförlag på sitt bord.

- Vi måste ha det då för att kunna, om vi accepterar det, arbeta in det i vår budget som spikas i juni, säger han.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons