Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetet med att locka fler elever till Malung går vidare

Annons

Skolan behöver fler elever och en omorganisation av gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Malungs kommun har nu kommit ytterligare ett steg på vägen.

En majoritet i kommunstyrelsens arbetsutskott tillstyrker det förslag som barn- och utbildningsnämnden lagt fram. Den nya organisationen kan sjösättas om cirka en månad när kommunfullmäktige sagt sitt.

Omorganisationen är en följd av att gymnasiet i Malung under flera år tappat elever. Därmed har kommunens kostnader ökat kraftigt, dels genom att kommunen får betala mer för att elever väljer skolor i andra kommuner, dels för att avgifterna för elever från andra orter blir mindre.

Den nya organisationen innebär att gymnasiet och vuxenutbildningen hamnar under en hatt med två rektorer, en resultatansvarig och en programansvarig.

Viktigare är dock att kunna locka fler elever, utveckla näringslivsanknutna utbildningar och arbeta upp kontakterna med företag i hela kommunen. Några steg på den vägen har redan tagits: Namnbytet till Malung-Sälens gymnasieskola, stora satsningar på bättre skollokaler samt särskilda satsningar på turisthotellskolan och ett nytt estetiskt program.

Med uppgift att driva på den positiva utvecklingen ska en särskild utvecklingsledare projektanställas under ett halvår. Kommunstyrelsens arbetsutskott vill att den nya skolorganisationen ska följas upp med halvårsvis utvärdering och rapportering.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons