Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbeta för mig själv

Annons

Svar till "Bernt, aldrig sosse",

den 16 maj.

Du skrev i din insändare om problemen inom barn- och äldreomsorgen som enligt dig uppkom när kvinnorna gick ut i arbetslivet. Du berättade vidare om det behov och den underbara förmåga, som finns inpräntade i kvinnors gener, och som går ut på att kvinnor vill ta hand om andra. Jag vill nu förtydliga några saker för dig.

Jag känner för det första att jag inte har något som helst behov i mina gener av att ta hand om vare sig småbarn eller äldre.

Nu studerar jag för att i framtiden kunna skaffa mig ett arbete. Min lön kommer att gå till mig själv och jag kommer att arbeta enbart för mig själv och absolut inte för någon annans välbefinnande. Jag tycker att du är orättvis och ojämlik när du påstår att kvinnor vill och har ett behov av att arbeta för andra än sig själv, medan män vill arbeta för sig själva. Jag vill arbeta för mig själv, och jag är kvinna.

Jag finner det djupt diskriminerande att anta att kvinnor skulle bry sig mer om sina barn eller om sina föräldrar än män. Män och kvinnor älskar självklart sina nära och kära lika mycket och har givetvis ett lika stort behov av att ta hand om och vårda de människor de älskar. Att beskriva män som känslolösare än kvinnor är bara elakt.

Nej, nu är det äntligen dags att bryta mot de gamla förtryckande fördomar som har funnits gällande könens egenskaper i vårt samhälle i tusentals år!

EMMA

Mer läsning

Annons