Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är vänsterpartiet ett manshatarparti

Annons

Gudrun Schyman gick ut hårt mot männen på partiets kongress i häromveckan. Hon tyckte att männen ska bekämpas!

Hon fick stöd av många kvinnor inom partiet. På kongressen undervisades kvinnorna med Schyman i spetsen i självförsvar av en kvinnlig partiinstruktör. Männen hade pekats ut som antagonister, manssamhället måste bekämpas.

Kvinnor och män ska stödja och hjälpa varandra inte bekämpa varandra! Det finns män också som har det svårt. Män som utsätts för våld och förnedring. Män som mobbas på arbetsplatser, utfryses och misshandlas.

Många fler män mördas än kvinnor. Många män i världen är lågavlönade, har dålig utbildning och är fattiga. Många fler män än kvinnor torteras och avrättas i världen på grund av krig, konflikter och etiska rensningar.

Män (många fredliga män) har i alla tider tvingats till krigstjänst. Kvinnorna slipper göra krigstjänst och värnplikt. Har feministerna tänkt på detta?

Män och kvinnor döms som regel olika för samma brott i Sverige. Män döms ofta till fängelse, även för relativt lindriga brott.

Kvinnor slipper ofta fängelse även för grova brott. Det är sällsynt att kvinnor döms till fängelse. Många män har dömts till långvariga fängelsestraff för allvarliga brott som de aldrig har begått, även dödsstraff, det är förfärligt! Har kvinnor råkat ut för samma sak?

Feministrörelsen har hamnat helt snett! I Sverige behandlas kvinnor bra! Kvinnorna måste väl må bättre än männen i Sverige, de lever ju i genomsnitt sju och ett halvt år mer än männen. De måste inse att även män lider och far illa i vår värld! De måste inse att det finns bra män också, inte bara skurkar som de vill påskina. Liksom att de måste inse att det finns kvinnor som också är skurkar, inte bara änglar som de vill påskina.

Det finns även kvinnor som behandlar män hänsynslöst, grymt och förnedrande! Det talas bara om kvinnor som misshandlas av män.

Visst är det synd om dessa kvinnor och visst ska de ha stöd och hjälp! Det finns dock många flickor och kvinnor som söker sig till busar och våldsmän och vill vara tillsammans med dem.

Kvinnor och män måste annars hjälpa varandra inte bekämpa varandra! Börjar könen att bekämpa varandra går samhället under. Det måste väl också Gudrun Schyman inse? Hon har ju kloka åsikter i andra fall.

LARS GROPMAN

Mer läsning

Annons