Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Ornäsbarn mindre värda?

Annons

Angånde beslutet att flytta fram bygget av en ny skola i Ornässkolan till 2006 har jag en del att säga. Jag blir väldigt sur (egentligen andra ord som inte lämpar sig tidningen) när jag läste att starten åter igen skjuts fram.

Nu har det skjutits på bygget sedan 1963 då planerna på en skola i Ornäs började. Det vill säga innan jag själv var född.

Det är alltid en massa projekt som ska gå före Ornässkolan. Kyrkskolan, Tunet, och nu även Hagagymnasiet.

Peter Hultkvist som vurmade så starkt för Ornäs skola, att det var så viktigt. Men som det alltid är när politiker pratar - tomma ord, tomma löften.

Jag har en dröm som jag önskar kommer att bli uppfylld. En dröm för Ornäsbarnen. Drömmen att få en bra skola i Ornäs. Men kommer den att stanna som en dröm?

Just nu tror jag att det kommer att stanna som en dröm. När 2006 kommer blir det säkert andra skolor eller andra projekt som kommer att gå före. Så som det alltid har gjort när det gäller Ornäsbarnens skola.

Hur var det egentligen med Tomnäs skola, har inte skolan fått förbud att ha undervisning i lokalerna efter hösten 2005?

Så ytterligare i 2-3 år minst ska Torsångsbarnen gå i en skola där taket läcker? Ornäsbarnen ska gå i en skola där det inte finns någon isolering i väggarna?

Ska förskolebarn till årskurs 2 i Tomnäs fortsätta gå i denna mögeldrabbade skola.

Tror inte att Hagagymnasiet har dessa problem. Bussas de också omkring till gymnastik, slöjd språkundervisning? Jag tror inte det.

Jag tror att ohälsotalet för eleverna i Ornäs kommer att öka på grund av en usel skolmiljö. Det blir konsekvenserna av det socialdemokraterna i Borlänge nu har beslutat.

Ni socialdemokrater kommer att vara direkt ansvariga, vill ni ha det ansvaret?

ROGER WESTLUND

Mer läsning

Annons