Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är jag dum, eller...?

Annons

Varför gör sig landstinget av med duktigt sjukvårdsfolk fast de så väl behövs medan hela den enorma gruppen administratörer blir kvar?

Vad gör då den stackars sjuksköterskan som blir utan jobb? Hon är kanske låst till orten genom man, barn eller annan orsak. På orten finns naturligtvis inget annat jobb för henne.

Då går hon till arbetsförmedlingen och stämplar, det vill säga hon får betalt för att ingenting göra.

Varför kan hon inte få fortsätta jobba på sitt jobb och få sin lön via a-kassan? Även a-kassan betalas ju till största delen av skattemedel. Pengarna kommer ju ur samma påse.

Hon får kanske inte så mycket att det räcker till heltid, men hon har ett jobb att gå till och det betyder oerhört mycket och hon håller sina kunskaper à jour.

Vad blir konsekvenserna?

Vi får full bemanning på alla vårdcentraler utan att det kostar samhället en enda krona mer. Hur man gör med löneskatten kan väl några ur den gigantiska administrationen klura ut.

Den enda haken, som jag kan se, är väl facket som sin vana trogen säger nej till ett förnuftigt beslut. Men i dagens krisläge skulle väl ändå någon kunna ta dem i örat och få dem att kompromissa på något sätt.

En liten morot för våra politiker är väl, att det parti som ställer sig bakom en reform enligt ovan lär få de flesta fyrtiotalisters (som nu går en osäker pensionstid till mötes) röster vid kommande val.

SNART PENSIONÄR OCH OROLIG

Mer läsning

Annons