Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det skvaller som styr?

Annons

Bo Ekman påstår i sin krönika "Skvaller som dödar" (23/7):

Att det är skvaller som styr våra handlingar och förvisso gäller det många, men när han deltar i ståndskallet mot Bush och Blair och tror att de låter sig styras av skvaller är han mer än lovligt enfaldig.

Det är han själv och de politiska byfånar som deltar i skallet som styrs av skvaller och okunniga bedömningar.

Att Blix och FN:s kontrollanter inte hittade några massförstörelsevapen i Irak är helt naturligt efter den långa tid som Hussein fick på sig att undanröja alla spår och anordningar innan han tillät kontrollanterna komma.

Irakier och muslimer som tipsar omvärlden om Husseins vapen, uttalar samtidigt sin egen dödsdom om det offentliggörs och det är inte fråga om skvaller utan blodigt allvar. Om man tror att underrättelsetjänsterna i Amerika och England inte vet mer än de talar om, är man otroligt enfaldig och man måste fråga Ekman och de andra noviserna om de tror att Hussein skulle börja samarbeta med FN?

FN är organisationen för fredens bevarande och Hussein har angripit grannar utan att FN har ingripit. FN har upprättat staten Israel, som slåss för sin existens mot islamistiska terrorister utan effektivt stöd från FN.

Hur anser Ekman att problemet ska hanteras? Amerika som räddat världen flera gånger från krigsförande dårar, kan inte för sin egen skull överlåta åt det halvsocialistiska och tandlösa FN att fumla med världsfreden för det är ju alltid USA som ska reda upp det hela när de andra har uttömt sina resurser.

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons