Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det någon idé att rösta om man bor i Grycksbo

Annons

DDet som föranleder denna känsla är många ting, skolan är ett exempel.

Efter snart sju år av renoveringar/saneringar har man ännu inte lyckats med att lösa Grycksboskolans bekymmer. Anmärkningsvärt är att två kullar med barn har tillbringat hela sin skolgång i baracker, där byggarbetarna har varit en del barns närmaste bänkgranne. Det fantastiska med detta är att den sju år långa dokusåpa fortsätter.

Grycksboskolans barn har inte samma förutsättningar i skolan som andra barn på grund av den dåliga skolmiljön. Till dags dato finns det mögel kvar i Grycksboskolan, och som vi vet ger dålig inomhusmiljö barnen kroniska sjukdomar.

De styrande i kommunen har ännu inte insett allvaret och vikten av att man får en tågförbindelse till pappersbruket. Eller i vart fall att man tar beslut i frågan. Stora Enso är trots allt en av kommunens största privata arbetsgivare.

Tågtrafiken mellan Falun och Grycksbo stoppas av personer som gör allt för att inte denna trafik ska kunna ske. Utan tanke på konsekvenserna för pappersbruket och Grycksbos fortlevnad.

Under pågående uppbyggnad av fjärrvärmen i Grycksbo, gör man tvärtemot andra delar i Falun. I Grycksbo bygger man inga cykelbanor, i samband med nedgrävning av fjärrvärme. Trots att ett stort behov av cykelbana till skolan länge har funnits. Av vilken anledning väljer man att inte göra cykelbanor när man gör det i stan? En fråga som går tillbaks till de styrande i kommunen.

Cykelbanan mellan Falun och Grycksbo. Denna fråga har länge varit uppe men ännu har inget hänt. Mycket märkligt, då kommunen har allt att vinna på en cykelbana. Som främjar hälsan i kommunen och ger Grycksboborna chansen att deltaga i kommunens önskan, att profilera sig som en hälsokommun.

Till sist är det den befarade nedläggningen av köket på Örjesbogården. Nedläggningen av köket på Örjesbogården rimmar illa med den respekt och omtanke våra pensionärer förtjänar. De ska inte behöva stryka på foten, därför att politiker som exempelvis vill hålla Falu Folkmusikfestival levande.

Med dessa fakta i hand, kan man undra om det är någon idé att lägga någon röst på kommunens politiker den 15 september. Det verkar som om de cirka 1500 rösterna i Grycksbo inte är värda något för våra närpolitiker.

Styrande politiker i Falun! Ni har ännu chansen att visa er omtanke och hur ni prioriterar i kommunen. Era svar kanske gör det värt att gå och rösta i kommande val.

TORBJÖRN FORSBERG

Mer läsning

Annons