Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

År av tjat gav resultat

Annons

I måndags påbörjade Vägverket Region Mitt arbete med tjälisolering och byten av vägtrummor längs sträckan Östborn-Sundbornsbyn. Senast i september ska den fem kilometer långa vägsträckan få ny asfaltsbeläggning.

Sedan i maj pågår dessutom arbete med att förbättra vägunderlaget på sträckan Hobborn-Lilltäkt.

- Det ska bli roligt att kunna åka lugnt och sansat utan att hela tiden behöva vara koncentrerad på de närmaste tio metrarna av vägen för att undvika hål och gropar. Folk som bor här har avvaktat med att köpa nya bilar på grund av de dåliga vägarna. Knäckta fjäderpaket och punkteringar har varit vanliga, säger Kjell Gustafsson.

Kjell och andra Sundbornsbor har i flera år kämpat för att Vägverket ska åtgärda de usla vägarna.

- Det började med att jag skickade ett brev till Vägverket 1996. Svaret kom mer än två år senare: "Det finns inga pengar", säger Kjell.

Efter fortsatta kontakter med en mängd olika myndigheter och organisationer kom så i våras beskedet om att vägförbättringarna äntligen blir av.

Än är Kjell Gustafsson dock inte helt nöjd. Han har länge stridit för en tillbyggnad av en vänstersvängsficka vid infarten på Sundbornsvägen vid Östborn, men Vägverket har hittills inte gett med sig.

- Men jag kämpar vidare, säger Kjell.

CHRISTIAN FERRERA

Mer läsning

Annons