Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aprilskämt? undrade intresseföreningen - nej, rena rama verkligheten

Annons

"Först trodde jag att det var ett aprilskämt, men insåg snart att det nog inte var fallet, eftersom en seriös samling politiker inte skulle kunna syssla med sådant."

Det säger Per Almén, vice ordförande i Gagnefs intresseförening, efter att han i tidningen den 1 april läst om miljö- och byggnadsnämndens förslag att föreningens "Vision Gagnef 2010" borde byta namn till exempelvis "Vision norra Gagnef 2010".

Nämnden menar att någon annars kan tro att visionen handlar om hela kommunen och inte enbart om orten.

- Vi vidhåller rätten att som verkande och boende i det ursprungliga Gagnef kalla orten för Gagnef. Annars skulle vi kanske benämna andra delar av kommunen efter i vilket väderstreck de ligger. Exempelvis skulle Mockfjärd i så fall kunna kallas centrala Gagnef och Björbo västra Gagnef, säger Per Almén.

Frågan om vad orten, som på kartorna heter Gagnef, ska kallas har under många år stötts och blötts. Senast förra året sade kommunalrådet Anders Ahlgren (c) att han vill att namnet Gagnef ska användas enbart om kommunen. Han vill dock inte ansöka om ett namnbyte vare sig på orten eller på kommunen.

Förvirringen och frågan om vad som är vad lär fortsätta ytterligare en tid.

Mer läsning

Annons