Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aprildrag i snösäkert Fjällberget

Annons

- Jag trodde inte att jag skulle jobba idag, jag var helt säker på att det skulle vara inställt, sa Marina Persson.

Men arbete blev det både för henne och för Eva Palmqvist i kafeterian. Snötillgången har varit riktigt bra och skidbacken är i sådant skick att Fjällberget har öppet även över påskhelgen, vilket inte alltid är självklart.

- Det finns inte en sten i backen, så gott om snö är det. Folk förstår nog inte att det är öppet här, sa Per Lindholm som var arbetslagets driftsledare denna söndag.

- Förra året stängde vi i mars. I år lär vi kunna ha öppet längre, sa Lindholm.

Fjällberget drivs som en sektion inom IFK Grängesberg och flera olika arbetslag sköter driften under vintersäsongen. En av driftsledarna är Heins Gamisch.

- Säsongen har varit jättebra och mycket glädjande har det varit att det år efter år kommer hit skolor på sina friluftsdagar, sa Gamisch.

Han pekar på att värmestuga, en kafeteria med viss matservering, bastu, skidshop med uthyrning, pistning varje dag och grillmöjligheter bidrar till att göra Fjäll- berget till en väl fungerande anläggning.

-Vi ligger lågt i pris i jämförelse med andra. Vi har en liten anläggning men med god service, sa Heins Gamisch, som arbetat närmare 30 år i skidbacken.

Förutom en mängd ideellt arbetande föräldrar vill han framhålla Friluftsfrämjandet som en god samarbetspartner eftersom deras skidskola ser till att återväxten är god.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons