Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använder Orsayran som plattform

Annons

Bakgrunden är en flerårig tvist med Frelins ägare Bosse Andersson, som inte vill ge något bidrag till Yrans arrangörer.

I år blev Orsayrans motdrag att flytta bort scenen från Slipstenstorget och "förbjuda" gästande musiker att spela där. Bosse Andersson motdrag blev då att möblera torget med trädgårdsstolar och engagera egen musik.

Men i botten ligger ingen direkt oenighet mellan krögaren och Orsayrans arrangörer, utan onsdagsfesten har oförskyllt blivit ett slagträ i Bosse Anderssons kamp mot de felaktigheter han tycker sig vara utsatt för av Orsa kommun.

- Jag anser att jag blir illa behandlad, säger Bosse Andersson, och nu tar jag Yran till hjälp för att berätta det för alla som vill lyssna.

- Jag vänder mig till enskilda Orsabor och berättar hur det är, jag pratar med företrädare för olika partier och jag kan konstatera att stödet är enormt. Folk baxnar när de får veta hur det kan gå till i en kommun, när det gäller att gynna den som har ledande tjänstemäns och politikers öra.

Draget med stolar för vila av trötta fötter var populärt under premiäryran. Flertalet av dem var ständigt upptagna av yranbesökare som pustade i värmen och lyssnade till Bosse Andersson, som gång på gång fick ge sin syn på tingens ordning.

Orsayrans ledning uppskattar dock inte att bli slagträ i en träta mellan andra parter och försökte först få Bosse Andersson att ta bort stolarna, men när han vägrade fick det hela bero eftersom ingen vinner på att osämjan trappas upp ytterligare.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons