Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen sommarlov

Annons

Det bjöds på musik på både gator och torg vid skolavslutningen för eleverna i Kungsgårdsskolan och Prästgärdsskolan. En taktfast orkester i täten och massor av barn med det kommande sommarlovet i tankarna.

I täten för det långa tåget gick skolpersonal och den avgående kyrkoherden Anders Litborn Persson.

Massor av folk kantade gatorna när skoltåget tog en extra sväng ner i centrum för att återigen svänga upp till kyrkan och skolan.

Avslutningen i kyrkan innehöll bland annat musik av elever från årskurs sex som spelade några låtar. När de återkommer till hösten har de flyttat över Ljusterån till Klockarskolan och högstadiet. Men tanken på skolan och den avlägsna hösten var nog det minsta som eleverna och skolpersonalen tänkte på när de firade skolavslutningen.

I Stora Skedvi blev det som vanligt en pampig och högtidlig skolavslutning när eleverna i kyrkbyns skola tågade till kyrkan.

Vägen upp till kyrkan kantades av föräldrar, mor-, och farföräldrar och andra som njöt av marschen och det vackra vädret.

Som vanligt var det elever ur årskurs fyra som stod för musiken "rock-tolvan" och "som soldaten" var två musikaliska teman under marschen.

Som vanligt var det också sexorna som marscherade upp till kyrkan för sista gången.

Till hösten har sexorna från Stora Skedvi vuxit in i högstadieåldern och får börja i Klockarskolan, Säter.

Inne i kyrkan bjöds det på både tal och musik för att hylla sommaren och skolavslutningen.

- Det speciella för vår skola är att alla är så viktiga, barn, personal och föräldrar.

Det sade Åsa Alvemark, ordförande i styrelsen i föreningen som driver Solvarbo skola när skolan hade avslutning i går kväll.

Just vi-andan speglade avslutningen med alla barn i en stor kör sjungande sommarvisor och när avslutningsprogrammet var klart samlades barn, personal och föräldrar till picknick i gröngräset.

Förutom sång och musik bjöd barnen även på ett dansnummer.

Skolans rektor Ingrid Smitz ställde frågan vart tog året vägen? Ett år där mycket hänt i Solvarbo skola och hon berömde både barn och personal för att de tagit till sig ett nytt arbetssätt så positivt.

Sex elever slutar och tar steget upp på högstadiet i Klockarskolan till hösten.

Sex nya barn kommer till förskoleklass och dessutom kommer sju nya barn i olika åldrar.

- Vi är nu nära taket på 70 barn och det mesta känns väldigt positivt, sade Ingrid Smitz.

Hon passade på att extra tacka och berömma Hanna Janols, som gjort ett stort jobb under året med olika uppgifter i skolan, men som nu flyttar till Chicago för att jobba i en familj.

Ett stort tack riktade hon även bland annat till föräldrarna som gjort skolgården och skolan så fin.

BERNDT NORBERG, ROLAND BERG

Mer läsning

Annons