Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen plus

Annons

Anna-Karin Dahl, s, ordförande i nämnden berättar glatt om alla satsningar till nästa år.

- Bara inom barn- och grundskolan kommer vi att utöka antalet tjänster med 14,59.

- Och på gymnasiesidan får vi en ökning med 4,88, tillägger gymnasiechef Love Häggkvist.

För grundskolans del handlar det om en särskild undervisningsgrupp för elever med funktionshinder, specialpedagog, kurator, skolvärd, skolsyster, ekonomibiträden till Vasaköket, mer barnomsorg på obekväm arbetstid, controllertjänst på förvaltningen med mera.

Gymnasiet har möjlighet att anställa fler lärare till de olika programmen, lärare för elever med särskilda behov och för särvux, utökad rektorstjänst och sommarprao samt nya läromedel.

Båda förvaltningarna får också pengar att investera i nya datateknik, cirka 200 000 kronor för grundskolan och 120 000 för gymnasiet.

Alla ledamöter i nämnden var dock inte lika nöjda med budgeten. Vänsterpartiets Kjell Söderberg och Jan-Erik Romson lade fram ett eget yrkande som går ut på att tillsätta ytterligre sex tjänster till barnomsorgen.

Som tidningen tidigare nämnt vill v minska antalet barn på varje förskoleaavdelning från dagens genomsnitt på 19 barn på 3,4 tjänster till 15 på 3 tjänster.

V vill också inrätta tre nya avdelningar.

Sammanlagt beräknas detta kosta cirka 2,5 miljoner kronor för nästa år. Åtgärder som i första hand ska finansieras med statsbidrag, i andra hand med pengar som finns i den kommunala kassan, eller genom att höja kommunalskatten.

Yrkandet avslogs av nämnden, varvid de två vänsterpartisterna reserverade sig mot beslutet.

BERIT ZÖLLNER

Mer läsning

Annons