Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen har vi kunnat satsa på åldringsvården

Annons

Äntligen har Omsorgsnämnden kunnat satsa på att utöka nattpersonalen på demensavdelningen på Åkershem. Detta är något som varit ett hett önskemål i många år, och det känns jättebra att kunna genomföra detta i en tid, då det bara pratas om försämringar.

En annan förbättring inom åldringsvården är att vi i denna budget kunnat göra om tolv stycken dubbelrum till enkelrum på Hällsjöhemmet. Det har länge varit ett önskemål att få till stånd fler enkelrum att erbjuda de sökande.

Dessa rum är alldeles för små för att fungera som dubbelrum.

Det är idag så att alla sökande helst vill ha ett enkelrum och får man inte detta ställer man sig i kö istället för att acceptera ett dubbelrum. Så det känns jättebra för oss att kunna genomföra detta.

Omsorgsnämnden tog dessa beslut på ett extra nämndsmöte den 4 april, nämnden var i stort sett enig, det var bara kristdemokraterna och miljöpartiet som inte deltog i beslutet.

Vill också passa på att berätta för Borlängeborna att jag besökte det egna boendet på Tjärna Ängar för att följa upp vad som har hänt efter att man ändrat från servicehus till eget boende.

Man berättade att det fungerade jättebra, så bra att två av de fyra, som bestämt sig att flytta därifrån ändrat sig och vill bo kvar.

Detta med att nattpersonalen nu ingår i nattpatrullen fungerar också bra. Nattpatrullen utgår från Hagbacksgården, men finns sedan på Tjärna Ängar, där de också servar det närliggande

området precis som tidigare.

Jag är optimistisk och ser med tillförsikt på framtiden när det gäller de äldres situation i Borlänge.

Omsorgsnämndens ordförande

Doris Brodén

Mer läsning

Annons