Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antik radio stals från biblioteket

Annons

- Troligen försvann den i lördags, då personalen hörde hur det skramlade till inne i museet, säger kultur- och bibliotekschefen, Ingvar Björk.

Kristallmottagaren med tillhörande hörlurar var från 1920-30-talet och stod uppställd på en byrå i det rum som ställts iordning som en tidstypisk arbetarbostad från den epok när sågverksindustrin var Vansbros huvudnäring.

- Naturligtvis är vi både upprörda och ledsna över stölden, och det känns tungt att behöva konstatera, att det finns personer som inte drar sig för att stjäla sådant som trots allt är alla kommuninvånares gemensamma egendom, säger Ingvar som menar att en riktig fotodokumentation nu måste göras av alla museets föremål.

- Tyvärr har vi inget märkesnamn eller annat att gå på utan det är bara minnesbilden av hur kristallmottagaren såg ut som vi kan gå efter. Vi kommer också att hålla utkik på Blocket, Tradera och liknande sidor på internet, för att se om den eventuellt dyker upp, säger Ingvar som ändå inte hyser något större hopp om att få klenoden tillbaka.

- Om någon har en liknande kristallmottagare i sina gömmor, så är vi intresserade av ett köp om priset är överkomligt. Skulle det även visa sig att samvetet hinner i fatt tjuven, så går det alltid bra att återlämna apparaten vid den låda som finns utanför biblioteksdörren, säger Ingvar som anmält stölden till polisen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons