Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antastad och hotad av vuxna

Annons

"Gymnasiefest spårade ur" kan man läsa om i FK, dagen efter gymnasiefesten på restaurang Palatset. Men tänk på alla som hade kul. Alla som inte slogs, alla som var där för att umgås ha kul och dansa.

Varför måste vi alla ungdomar dras över samma kam?

Att alla dagens ungdomar bråkar, super sig fulla så att de inte kan gå. Läser man artikeln får man, bilden av att alla som var där härjade och var redlöst fulla. Det är inte sant. De som bråkar mår oftast inte bra, varför inte hjälpa dem på en gång innan det går för långt? Det finns inga pengar till sådant, brukar man få som svar.

När jag och mina kompisar var på väg till Palatset kommer en bil med "gubbar" i 30-års åldern som inte har något annat för sig än att ge sig på fem stycken oskyldiga tjejer och killar som är 14 år yngre än dem.

Är det meningen att man inte ska kunna gå på stan en vardagskväll utan att bli antastad och hotad av vuxna människor som borde veta bättre.

Och i tidningen stod det ingenting om det.

Öppna era ögon och se hela världen. Vuxna människor beter sig inte ett dugg bättre. Ingen av oss är perfekt så är det, men sluta att skylla allt på oss ungdomar.

Till slut vill jag och mina vänner tacka Palatset och alla som jobbar där, för att de vill ställa upp och ordna festen för gymnasieelever som inte ännu fyllt 18 och kan gå på krogen, och vara med i det "perfekta" vuxenlivet, utan bråk och fylla. För det är väl så det är?

Förlust bättre

än vinst

Varför vill inte socialdemokraterna tillåta sjukvård som bedrivs i privat regi?

Sjukvårdsköerna beror på socialdemokraternas nedskärningar och att vårdgarantin upphört. Det löser man inte genom att förbjuda privat sjukvård, utan genom att tillföra den offentligt finansierade sjukvården mer pengar, något som socialdemokraterna alltså inte klarar.

När det gäller frågan om vinst måste man fråga sig om socialministern verkligen menar att bara de som kan driva en verksamhet med förlust ska få tillstånd att bedriva sjukvård i Sverige.

VI SOM LEVER I NUET

Mer läsning

Annons