Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvarige: "Det finns inte pengar kvar på kontot"

Annons

Han säger sig vara väl medveten om att den aktuella vägen har mycket i övrigt att önska och att det faktiskt finns ett behov av en rejäl upprustning.

- Jag kan hålla med de klagande om att just den här vägen är dålig och att det finns behov av åtgärder, säger Lindberg när tidningens medarbetare lyckas nå honom under pågående semesterresa.

I sammanhanget passar han på att dementera eventuella spekulationer om att han inte svarar på brev eller på annat sätt inte vill ta tag i det uppenbart mycket känsliga ärendet.

- Jag har faktiskt varit upp till Grangärde och tittat på vägen och jag har även haft en muntlig kontakt med folk i vägföreningen, försäkrar Lindberg.

- Det är helt och hållet en fråga om resurser. Ska vägen bli bra måste den grävas ut hela vägen och fyllas upp med nytt material. Det blir ungefär som att bygga en helt ny väg och det kostar 400 kronor per kvadratmeter. Dessutom måste vi samtidigt lägga om dagvattenledningarna.

Avslutningsvis påminner projekteringschefen om att det ytterst är politikerna, och inte han som tjänsteman, som tar beslut om vilka vägar som ska prioriteras för upprustning.

- Det finns ju flera angelägna objekt och ska man kunna åtgärda alla kräver det väldigt stora pengar, slår han fast.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons