Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställda överraskades av att företaget var sålt

Annons

De anställda vid Dala Floda Golv blev överraskade av beskedet att företaget är sålt. Men för att företagt ska kunna utvecklas kan det vara en bra lösning, menar facket. Birger Fahlström är fackligt ombud vid anläggningen i Mockfjärd och han ser positivt på framtiden.

- Det här var inte något vi förväntat oss men vi kommer att fortsätta med produktionen av golv. Inget ska förändras nu men går det bra kan det bli satsningar här. För att företaget ska utvecklas är en försäljning kanske bästa lösningen, säger Birger Fahlström.

- Vi ser det här som ett bra komplement till våra egna produkter och vi kan säga att båda parter är nöjda vad gäller köpesumman. Men framför allt är vi nöjda med att vi lyckats genomföra affären, säger Almar Burvall. Han är vd för nya ägarföretaget Boo Hjortkvarn och under onsdagen på besök vid anläggningarna i Mockfjärd och Dala-Floda.

Vad gäller planerna på att flytta all verksamhet från Dala-Floda till Mockfjärd så finns de kvar, diskussionen fortsätter med den nye ägaren. Den tidigare ägaren Kjell Redhe blir kvar som vd för Dala-Floda Golv AB.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons