Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställda har drogtestats

Annons

Nu har de första testerna genomförts - trots fackligt motstånd.

- Vi har informerat skyddsombud och arbetsledare och de har stor förståelse för att vi gör vissa tester. I synnerhet vid misstanke om missbruk.

Det säger Mats P. Nilsson, personalchef vid anläggningarna i Grängesberg som sysselsätter cirka 225 personer.

Vid testerna söker man dels efter narkotiska droger, dels efter tecken på missbruk av alkohol. Nilsson vill inte säga hur många tester som gjorts hittills. Han uppger dock att samtliga tester varit negativa, det vill säga inga spår av droger har hittats.

- Bakgrunden till testerna är att vi vill värna om säkerheten på arbetsplatserna samt försöka förebygga ohälsa.

Har det inträffat olyckor och tillbud med drogade anställda?

- Inte vad jag känner till. Men vi har tidigare haft vissa problem med drogmissbruk.

De anställda kan vägra att låta testa sig. Men den som vägrar vid upprepade tillfällen kan, enligt Spendrups, riskera att få sin anställning prövad. Någon laglig grund för avsked bara för att man inte medger drogtest, finns emellertid inte.

Dessa regler gäller dock inte för nyanställda. I de nya anställningsavtalen är det inskrivet som villkor att personen måste testa sig om företaget kräver det.

För en anställd som testar positivt gäller, enligt personalchefen, en skyldighet att ställa upp på åtgärder för att komma till rätta med missbruket. Det kan exempelvis handla om rehabilitering på behandlingshem.

Enligt Mats P. Nilsson var det i våras en del diskussioner kring drogtesterna. Nu upplever han dock att företaget har stöd.

- I dag hör jag ingen diskussion. Många tycker att det är jättebra att vi infört tester. Dessutom kan det fungera som en signal utåt. Det ska vara känt utanför väggarna att det inte är någon idé att söka jobb hos oss om man har problem, förklarar personalchefen.

Stefan Yngström, som ingår i förhandlingsdelegationen för tjänstemannafacket SIF, framhåller att facket inte ändrat inställning. Inte beträffande tester på redan anställd personal.

- Däremot är vi mer positiva till tester på dom som söker jobb här. Det är upplagt så att den som söker jobb själv ska ordna med ett test och visa upp det för arbetsgivaren. Skulle testet vara positivt kan personen på ett tidigt stadium tacka nej till jobbet.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons