Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställd tar över framgångsrikt företag

Annons

1979 köpte Johansson den lagerlokal som järnhandeln haft i närheten av GIA. Där sålde han sedan hus- och byggartiklar ett par dagar i veckan.

Men snart utvecklades verksamheten och därmed öppethållandet. Efter runt tio år var det dags för flytt. Företaget hade då byggt nya lokaler på Skackelbacken.

- Vi flyttade in i november 1990 och då var vi ett par-tre anställda. Här har vi en butik på drygt 300 kvadratmeter plus personalutrymmen samt lager på 2 000 kvadratmeter, berättar Krister Johansson.

Företaget har i dag sex anställda. Nye ägaren Jonny Ericsson har varit med i 12 år.

- Även efter den 1 april kommer jag att vara med och hjälpa till lite. Men jag slipper ifrån huvudansvaret. I stället ska jag ägna mig åt att knuttimra hus vid sågen som jag har vid Korpudden, berättar Krister Johansson.

Trä-Bygg-Järn har gått riktigt bra?

- Det har snurrat på rätt så bra. Men ska man vara med i svängen måste man bjuda till lite. Det gäller att ha bra och rätt varor som kommer i tid så kunderna blir nöjda, förklarar Krister Johansson.

Jonny Ericsson hoppas givetvis att få ännu mer snurr på verksamheten.

- Vi tar bort middagsstängningen och så kommer vi att ha öppet på lördagar. Här i trakten har vi många sommarstugeägare som är bosatta i bland annat Stockholm och Västerås. Lördagsöppet kan ses som en service bland annat gentemot den gruppen, säger Jonny Ericsson.

Krister Johanssons fru Ann-Marie har jobbat i firman. När Krister lägger av slutar hon också. Den nye ägaren kommer att följa företrädarens linje och ta in hustrun Anette i företaget.

- Hon har läst på högskola och kan mycket om data, ekonomi och liknande. Så vi är förberedda för det här övertagandet, framhåller Jonny Ericsson.

Varför tar du över företaget?

- Jag har varit här i 12 år och trivs. Det är ett väldigt fritt jobb där man får träffa mycket folk.

Grängesbergs nya bygghandlare har en del att jämföra med. Han är utbildad undersköterska och har arbetat på lasarettet i Ludvika.

Han har även hunnit med att arbeta som kyrkogårdsarbetare i Grängesberg samt varit anställd på Gatu- och väg där han bland annat jobbade med dränering.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons