Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställd stal hos sin arbetsgivare

Annons

– Jag känner till att han stulit hos en tidigare arbetsgivare. Det fick jag veta bakvägen ett par veckor efter att han börjat hos oss ”hur sjutton kan du anställa honom som ?” sades det. Men jag tänkte att han skulle få en chans att visa vad han går för.
Det säger företagaren som låter förstå att alla på arbetsplatsen mår dåligt på grund av det inträffade.
Det var i oktober som företagaren blev upplyst om att det pågick handel på internet där en och samma signatur sålde varor som kunde härledas till företaget.
33-åringen och företagaren skulle då göra upp i godo.
– Han var hemma och hade lovat att komma hit och klara ut det här. Han skulle göra rätt för sig, säger företagaren.
33-åringen hyr ett hus i Ludvikatrakten och dennes hyresvärd hörde plötsligt av sig till företagaren.
– Hyresvärden var uppbragd. Han (hyresgästen) skulle utföra en reparation på hyresvärdens åkgräsklippare men hade försökt att sälja den istället!
Det hela uppdagades då hyresvärden fick ett samtal från Umeå där en person ville komma i kontakt med säljaren av gräsklipparen. Ingen hade svarat på telefonnumret i annonsen på nätet men genom en sökning på Eniro fann personen ett till bostadshus på adressen som denne ringde till. En förskräckt hyresvärd fick då veta att hans gräsklippare plötsligt blivit till salu!
– Gräsklipparen var säkert ett försök av honom att skaffa pengar snabbt. Han var desperat. Men då kände jag att det fick vara nog, säger företagaren.
33-åringen fick alltså sparken och är polisanmäld för stöld. Han är förhörd av Ludvikapolisen som nu skickat ärendet till åklagare i Falun.
När 33-åringens klädskåp på arbetsplatsen städades fann man flera kvitton från bussgods, däribland saker som skickats för sammanlagt 22 000 kronor.
Företagaren uppger att det sammanlagda försäljningsvärdet för artiklarna var 34 000 kronor.
– Han har arbetat här i tre år nu. Så här i efterhand är det flera episoder som jag tänker tillbaka på och finner som märkliga. Det har försvunnit pengar då och då men det är inget som kan bevisas i efterhand.
– Nu har jag sagt till honom att han ska söka hjälp, säger företagaren som hoppas att mannen ska få en minnesbeta.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons