Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställd skrämde rånare

Annons

Männen flydde då en för tillfället ledig anställd skrämde dem från restaurangen.

Polisen hade ännu på söndagen inga spår efter de två maskerade, men har hört ett flertal personer och efterforskningarna fortsätter.

Det var klockan 02.45 natten till lördag som två maskerade män kom in på snabbmatsrestaurangen. Den ene var beväpnad med kniv och den andre med en yxa.

De maskerade figurerna skrek att det var ett rån och att de skulle ha pengarna som fanns i kassorna.

Flera personer fanns i restaurangen vid tillfället och förutom den personal som var i tjänst, uppehöll sig också en "civil" Mc Donald's-anställd i lokalen. Mannen, som enligt polisen varit på Grand och stannat till på vägen hem, ingrep direkt genom att skrika till rånarna att de inte skulle få några pengar. Han uppgav också att han larmat polisen.

Då kom rånarna av sig och lämnade restaurangen. Men innan de gav sig iväg högg den ene rånaren yxan i disken vid sidan av en av kassaapparaterna.

Ingen skadades fysiskt och polisen har fått uppgift om att personalen på måndagen ska få hjälp av företaget att bearbeta händelsen, via en "debreathinggrupp" som kommer till Ludvika.

De misslyckade rånarna försvann i riktning mot Sporthallen och där slutar spåren. Polisen har hört flera personer, som inte kunnat identifiera de maskerade personerna, men utredningen fortsätter.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons