Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansåg sig negligerade - hoppade av

Annons

Utredningsarbetet av den nya ledningsorganisationen har inte gått helt gnisselfritt. Metoden som använts i arbetet har väckt oro och olust. Arbetsgruppen bestående av fem enhetschefer valde dessutom att hoppa av uppdraget.

De fem ansåg att de blev helt negligerade under arbetets gång och att gehöret för deras synpunkter var noll. Enligt omsorgsnämndens ordförande Jonas Carlgren ville arbetsgruppen se att ledningsansvaret fördelades på fler i stället för på en områdeschef.

- Men från politiskt håll tycker vi att organisationen ska vara tydlig, man ska kunna utkräva ansvar, säger han.

Kommunalrådet Gun Drugge är inte förvånad över att förslaget väckt oro.

- Så fort vi politiker andas om att vi vill se en förändring så väcker det oro, säger hon.

Samtliga anställda har fått svara på en enkätundersökning i vilken omdömen om ledningen fått lämnas. Det är något som väckt starka känslor hos vissa.

- Det finns alltid en rädsla för att bli betygsatt och i min värld är det inte konstigt. Jag tycker däremot att det är konstigt att chefer inte vill bli bedömda så att de kan utvecklas och göra ett bra jobb, säger Kess Simmasgård.

Simmasgård har sedan tidigare en kort historia i kommunen sedan han anlitas för att leda arbetet med att ändra ledningsorganisationen inom skolförvaltningen.

Det är med öppna ögon han tagit på sig rollen som syndabock.

- Det är bättre att jag som lämnar kommunen inom kort tar på mig den rollen. I min arbetsuppgift frågar jag mig hur någon ska få må dåligt på en arbetsplats för att de inte vågar ta ett chefsproblem.

- Att det finns de som anser att jag förstört deras liv det kan jag tänka mig, säger han.

Att kommunen anlitar en konsult för att genomdriva en omorganisation har ifrågasatts. Många anser att det är något som kommunen borde klara av med egen kraft.

- Vi har ju inte folk som hinner med att göra utredningar, personalen har fullt upp som det är, säger Gun Drugge.

Nu kommer rekryteringen av områdescheferna att ske internt. De som tidigare visat prov på ett gott ledarskap är aktuella för att tillträda de fem tjänsterna.

I nästa led är de fem områdescheferna med och rekryterar nya enhetschefer. Att samtliga tidigare enhetschefer får återgå till sin tjänst är inte säkert.

- Lagen om anställningstrygghet är inte en befattningstrygghet, säger Jonas Carlgren.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons