Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrikt skidlopp i Fredriksberg

Annons

I lördags skidade eller hasade ett 30-tal barn och ungdomar runt i de välpreparerade skidspåren i Säfsen.

Föret var det bästa tänkbara även om solen gömt sig denna dag. Som tur var fanns det gott om små solstrålar i skidspåret som lyste upp familjetillställningen. Runt skidspåren syntes hejande föräldrar och släktingar, de allra minsta hade till och med sig en förälder med sig runt i spåren.

Lille Albin Andersson som är tre och ett halvt år skidade vant och fort runt den lilla slingan på 300 meter. Trots sin ringa ålder var han redan något av en "veteran" i Lilla Säfsnäsloppet. Redan för två år sedan åkte han för första gången.

- Jag brukar åka längre ( 1,5 km enligt mamma). Det här var inte svårt och det gick jätte bra, kommenterade "skidveteranen" Albin Andersson.

Han åkte på mammas gamla träskidor som trots 40 år på nacken var ett av skälen till att det gick så bra för Albin trodde pappa Andersson.

Arrangörerna, UIK ( Ulriksbergs Idrottsklubb) hade inför Lilla Säfsnäsloppet lagt ut listor för att samla in pengar till priser.

- Det är fantastiskt, vi fick in över 2 000 kronor. För de pengarna kunde vi köpa priser, medaljer och bjuda barnen på saft och korv efter loppet. Jag vill verkligen passa på att tacka alla som skänkt en slant till detta, sa Anki Trönnblom från UIKs skidsektion.

Barnen tävlade i sex olika klasser, där alla deltagare vann i de minsta klasserna. Trots anmälningslistor, nummerlappar och tidtagning var inte tävlingsmomentet det viktigaste.

- Vi ordnar loppet mest för att visa barnen att det är trevligt att åka skidor. Det är ett bra sätt att umgås för hela familjen och dessutom är det ju en väldigt lång tradition här i Säfsen som vi inte vill bryta, berättar Anki Trönnblom.

Trots att skidtävlingen inte handlar om placeringar och lagerkransar så följer här resultaten i Lilla Säfsnäsloppet:

Flickor 9-10 år (1,5 km)

1) Georgiana Kastrouni

2) Therese Dahlberg

Pojkar 11-12 år (1,5 km)

1) Linus Karlsson

2) Simon Jansson

3) Martin Johansson

4) Joakim Jansson

Flickor 11-12 år (1,5 km)

1) Jenny Johansson

2) Johanna Bergqvist

Pojkar 13 14 år ( 3 km)

1) Tomas Trönnblom

2) Daniel Söderlund

Pojkar 15-16 år (3 km )

1) Christoffer Johansson

MIRIAM LEE HERMANSSON

Mer läsning

Annons