Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrik klädbutik stängs

Annons

Ägaren Anders Ljung, konstaterar att det inte bär sig att ha en damklädesaffär med anställda i Ludvika.

- Läget hade varit helt annorlunda om det satsats på centrumhandeln. Vi har väntat i tre år nu på att få Brända tomten bebyggd. Det måste finnas ett större utbud, så att kunderna söker sig till centrum.

Anders och Carmen Ljung satsar nu på sin övriga affärsrörelse och öppnar inom kort en femte Ljung och Co-butik i Uppsala.

Jungens affärslokal blir kvar i firmans ägo och blir lager och kontor.

- Vi kommer nog att ha tillfälliga utförsäljningar i lokalen, men affärsläget bär inte tre anställda, säger Carmen Ljung, som hoppas att det ska gå att öppna affären igen i en framtid om det blir fart på centrumhandeln.

Affärsparet berättar att det från köpmannahåll gjorts flera försök att få kedjor som Indiska till Ludvika, men hittills har det inte gått.

JB Jungs Konfektions AB som har över 50-års affärstraditioner har tidigare haft butiker med barn-, ungdoms-, herr-och damkläder i Ludvika, Grängesberg och Smedjebacken. Trenden med specialiserade affärer är tydlig och därför satsar nu firman på att utveckla samarbetet med Vero Moda med modekläder i bland annat gallerian i Ludvika.

Handels ombudsman Daniel Andersson vid Handels i Dalarna bedömer inte att Ludvikahandeln är i någon djup kris till följd av satsningarna i Borlänge.

- Nej, vi har haft två rena nedläggningar i Ludvika, On-Off och Jungen. Ludvikas handel står ganska opåverkad av det som sker i Borlänge. Det finns till och med tecken på expansion i Ludvika med Dollarstores utbyggnad.

- Vår bedömning efter samtal med sällanköpshandlarna är att butikerna i Ludvika borde klara Borlängesatsningarna och klara en oförändrad försäljning. Fast risken finns att Borlängesatsningarna drabbar de som har en hög prisnivå.

- Då är läget i Avesta betydligt svårare där vi har haft ett flertal varsel med flera drabbade i mindre butiker. Två Konsumbutiker har stängts. Så visst finns det tecken som tyder på att handeln struktureras om, säger ombudsman Daniel Andersson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons