Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu oklart om cheferna Läget i dag för de sex återstående cheferna

Annons

Ingen av cheferna har blivit uppsagd och kommunen betalar fortfarande full lön, trots att flera av dem inte satt sin fot på arbetsplatsen under den här sidan av årsskiftet.

- Vilka besparingar som det här innebär är omöjligt att säga. De som får lämna sina chefsposter kommer nog att erbjudas andra uppdrag men då handlar det naturligtvis om ett helt annat löneläge, sade Gunnar Magnusson till Falu Kuriren i december.

I dag är han inte lika säker på den saken.

- Egentligen är vi i ett så känsligt läge att jag helst inte vill prata om det här överhuvudtaget, säger Gunnar Magnusson.

- Det går aldrig att sänka lönen för en offentliganställd vilket jag tycker är helt fel. Varför ska anställda inom den offentliga sektorn vara särbehandlade? säger han.

Magnusson räknar med att kommunen kan få betala uppemot tre årslöner om man skulle välja att förhandlingsvägen "köpa" ut övertalig personal.

- Det måste vara mer lönande att få arbeten utförda av de som vi ändå har avlönade än att göra nyanställningar, säger Gunnar Magnusson.

Av de tio överblivna cheferna har fyra tillträtt på nya tjänster inom kommunen. Det är Olle Emanuelsson, Catarina Willman och Anders Engström som fått de tre stabschefstjänsterna. Även Tomas Isaksson har fått tillbaka sitt jobb sedan den nedlagda miljö- och byggnadsnämnden återuppstått.

- Vi räknar med att mycket av det här kommer att vara klart inom de närmaste två veckorna, säger Magnusson.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons