Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu låsta positioner i FFF-tvisten

Annons

FFF AB har som bekant stämt Falu kommun på miljonbelopp. I går träffades parterna i en första förberedande förhandling.

FFF AB anser att det gamla samarbetsavtalet med Falu kommun gäller.

Enligt FFF-bolaget ska därför kommunen betala ut drygt 1,7 miljoner till årets festival, ordna en mottagning vid invigningen och göra reklam för festivalen på informationstavlor utefter de större vägarna.

Falu kommun däremot anser att det gamla avtalet är ogiltigt och att bolaget därför inte har rätt till något miljonbidrag.

Enligt kommunen så fattades huvudöverenskommelsen i det "nya samarbetsavtalet" vid ett möte i Hagelsnäs i juni 2003. Då kom de överens om att kommunen skulle överta varumärket Falun folkmusik festival, och att man efter festivalen skulle utvärdera vem som skulle få ansvar för festivalen 2004.

Syftet med gårdagens förhandling vid Falu tingsrätt var att reda ut oklarheter mellan parterna och se om det fanns en möjlighet att nå en uppgörelse, en förlikning:

- Det här är ett tillfälle att närma sig varandra, men vi är inte överens och det här drivs nu vidare i en huvudförhandling i september, säger Torkel Birgersson, kommundirektör.

- Vår stämning kvarstår. Tingsrätten försökte nå fram till en förlikningssituation, vilket ligger i deras uppdrag, men tyvärr avvisade kommunen alla våra förslag, säger Hans Hjorth, vd i FFF-bolaget.

Hur påverkar den här tvisten festivalen? Blir det någon festival i sommar?

- Ja, det har inte med det här att göra, säger vd Hans Hjorth.

Vad heter sommarens festival?

- Ja, den heter ju... Det blir lite komplicerat men vi presenterar den som Falun folkmusik festival - kontrasternas festival. Det är svårt att veta var gränsen går när det inte går att skilja firmanamnet från varumärket.

Hur ska festivalen finansieras?

- Det är löst. Dels har vi skaffat oss intäkter och dels har vi krediter så att vi har likvida medel att betala med.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons