Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ingen spaning efter "taximannen

Annons

Någon aktiv spaning efter den våldsamme taxiresenären hade ännu på tisdagen inte kommit igång och det kan, enligt vad tidningen erfar, komma att dröja ännu längre.

Vad som hittills hänt är bara att chaufförens anmälan har överlämnats till kriminalen. Där är den nu ett i mängden av olika ärenden av vitt skiftande dignitet.

- Nej, vi har inte inlett några spaningar efter den misstänkte, bekräftar utredningschefen, kriminalinspektör Uno Hane.

- Så mycket folk har vi inte men vi är alla medvetna om vad som har hänt och vi lär försöka att på något sätt få fram en identitet på gärningsmannen. Men ur spaningshänseende vore det bra om vi även kunde få tag på någon av de andra som var med på resan även om det bara är en av dem som kan misstänkas för brott, fortsätter Hane som lovar att ärendet snart kommer att dirigeras ut på någon handläggare.

Men det finns flera faktorer som bekymrar utredningschefen i sammanhanget. Det största problemet är, enligt Hane, den svåra personalbrist som råder hos Ludvikapolisen, kriminalen i synnerhet.

- Fem av mina gubbar är utlånade för att hjälpa till med utredningen av mordet i Björsjö. Det är inte bara kort om folk, det är ju nästan tomt. Men det är väl bara att gilla läget, suckar han.

Tror du, som erfaren kriminalare, att helgens taxidrama någonsin kommer att klaras upp?

- Jo, det tror jag nog, så småningom. Killarna på "span" är kluriga när de håller på. Smedjebacken är ju trots allt en liten ort och det kan ju börja snackas. Man kan få reda på en hel del om man pratar med folk som har god lokalkännedom, slutar utredningschefen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons