Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ingen missstänkt

Annons

En hel del tips har dock kommit in till polisen i Malung som utreder skinnkuppen men inget av tipsen har varit av sådan dignitet att det gett ledtrådar till någon speciell person.

- Vi har fått in en del tips men vad det handlar om kan jag inte gå in på. Vi arbetar med fallet och hoppas att en bearbetning av de tips vi fått kan leda till att vi klarar upp skinnkuppen, säger en polisman i Malung.

I samband med skinnkuppen figurerade också en bil av van-typ. Den vet polisen i dag att den är hemmahörande på en plats i mellan-Sverige, men spaningarna efter bilen har ännu inte lett till något resultat.

Mycket tyder på att skinnkuppen var välplanerad och att det med största säkerhet var ett beställningsjobb. De plagg som stals var också inriktade på vår- och sommarkollektion medan de dyraste vinterpälsarna lämnades kvar. Det kan tyda på att de stulna skinnplaggen mycket snabbt efter skinnkuppen i Malung också var ute på marknaden.

Trots att det kommit in en del tips till polisen är man angelägen om att få ytterligare tips.

- Vi behöver mer hjälp om vi ska klara upp den här kuppen. Jag är övertygad om att det finns fler som kan ha sett något misstänkt den aktuella tiden, säger en polisman.

Men i dagsläget pekar inte de tips man fått in i någon speciell riktning.

Även kuppen mot en guldsmedsaffär i centrala Malung i våras är ouppklarad.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons